zzp’er

Werken als ZZP’er in de zorg?

De groep zzp’ers in de zorg is groot geworden de afgelopen vijf tot tien jaar. Het aantal is meer dan verdubbeld in een ruime vijf jaar tijd. Als ZZP’er zijn er verschillende mogelijkheden om te werken in de zorg, afhankelijk van je expertisegebied.

Wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn veel mogelijkheden voor zzp’ers binnen de overheid, denk bijvoorbeeld aan:

 1. Thuiszorg: Je kunt thuiszorgdiensten aanbieden aan cliënten die hulp nodig hebben bij dagelijkse activiteiten zoals persoonlijke verzorging, huishoudelijke taken, medicatiebeheer en gezelschap.
 2. Verpleegkundige zorg: Als zzp-verpleegkundige kun je gespecialiseerde verpleegkundige zorg verlenen aan individuen in verschillende settings, waaronder ziekenhuizen, verpleeghuizen, thuiszorg en hospices.
 3. Geestelijke gezondheidszorg: Je kunt als zzp’er diensten aanbieden op het gebied van geestelijke gezondheidszorg, zoals counseling, therapie, psychologische evaluaties en ondersteuning bij psychiatrische aandoeningen.
 4. Kinderopvang: Als zzp’er in de kinderopvang kun je kinderopvangdiensten aanbieden aan ouders die op zoek zijn naar betrouwbare en kwalitatieve zorg voor hun kinderen, zowel in een huiselijke setting als in een kinderdagverblijf.
 5. Ouderenzorg: Je kunt gespecialiseerde zorg en ondersteuning bieden aan ouderen, zoals hulp bij persoonlijke verzorging, gezelschap, maaltijdvoorbereiding en het organiseren van activiteiten die de levenskwaliteit verbeteren.
 6. Fysiotherapie en rehabilitatie: Als zzp-fysiotherapeut kun je fysiotherapiediensten aanbieden aan individuen die herstellen van letsel, operatie of een medische aandoening, zowel in een klinische setting als aan huis.
 7. Medische ondersteuning: Je kunt als zzp’er medische ondersteuning bieden aan huisartsenpraktijken, medische centra of specialistische klinieken, zoals administratieve ondersteuning, medische secretariële diensten, triage of medische consulten.
 8. Training en educatie: Als zzp’er kun je trainingen en educatieve workshops aanbieden aan zorgprofessionals, organisaties en gemeenschappen over onderwerpen als gezondheidsvoorlichting, ziektepreventie, eerste hulp en medische technieken.

Voordelen van de zorgsector

 • Toegevoegde waarde voor de maatschappij

  Werken bij in de zorg kan extra motiverend en inspirerend zijn. Het werk dat je doet kan betrekking hebben op de gehele maatschappij. Op deze manier ben je voor de gehele maatschappij echt een toegevoegde waarde.

 • Veel opdrachten

  In de zorgsector zijn over het algemeen veel beschikbare opdrachten. Dit komt doordat het werk nooit klaar is, start je dus met een tijdelijke opdracht dan is de kans groot dat je in aanmerking komt voor een vervolg opdracht.

 • Veel variatie

  In de zorg is veel werk, de opdrachten  variëren van ziekenhuiswerk tot thuiszorg, van werken met ouderen tot kinderzorg. Deze variatie kan het werk boeiend en uitdagend houden.

 • Professionele groei:

  In de zorg lever je direct resultaat en draag je bij aan de samenleving. Het werk geeft een gevoel van voldoening en vervulling door direct met cliënten te werken en een positieve impact op hun leven te hebben. Deze persoonlijke voldoening kan een van de meest waardevolle aspecten zijn van het werken in de zorgsector.

Kom in contact

Vraag vrijblijvend een gesprek aan