zzp’er

Werken als ZZP’er in het onderwijs

In het onderwijs komen steeds meer ZZP opdrachten beschikbaar. Het werk is divers en sociaal. Je werkt o.a. met leraren, beheerders, onderwijsondersteunend personeel of andere zzp’ers in een levendige omgeving.

Wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn veel mogelijkheden voor zzp’ers binnen het onderwijs, denk bijvoorbeeld aan:

 1. Individuele bijles of begeleiding: Dit omvat het bieden van één-op-één ondersteuning aan studenten die extra hulp nodig hebben bij specifieke vakken of vaardigheden.
 2. Workshops en trainingen: Je kunt workshops en trainingen aanbieden aan zowel studenten als docenten over onderwerpen zoals studievaardigheden, examenvoorbereiding, effectief lesgeven, enzovoort.
 3. Curriculumontwikkeling: Je kunt worden ingehuurd om lesmateriaal te ontwikkelen of bestaand lesmateriaal aan te passen aan de specifieke behoeften van een school of onderwijsinstelling.
 4. Assessment en evaluatie: Je kunt worden ingeschakeld om toetsen en examens te ontwikkelen, essays te beoordelen of andere vormen van assessment uit te voeren.
 5. Coaching en advies: Je kunt individuele docenten of teams van docenten coachen en adviseren over pedagogische methoden, curriculumontwikkeling, en andere onderwijsgerelateerde kwesties.
 6. Projectgebaseerde opdrachten: Je kunt worden betrokken bij specifieke projecten binnen een onderwijsinstelling, zoals het organiseren van een evenement, het opzetten van een mentorprogramma, of het implementeren van nieuwe technologieën in het klaslokaal.
 7. Groepsbijlessen: Je kunt groepsbijlessen organiseren voor kleine groepen studenten die extra ondersteuning nodig hebben of die zich willen voorbereiden op specifieke examens of toetsen.

Opdrachtgevers

Voordelen

 • Toegevoegde waarde voor de maatschappij

  Werken in het onderwijs kan extra motiverend en inspirerend zijn en gaat verder dan alleen een salaris. Het werk dat je doet kan betrekking hebben op de gehele maatschappij en een directe en positieve impact hebben op de samenleving. Op deze manier ben je voor de gehele maatschappij echt een toegevoegde waarde.

 • Veel opdrachten en variatie

  In het onderwijs is veel variatie in werk zoals individuele bijlessen, workshops, trainingen, curriculumontwikkeling, of andere educatieve projecten. Dit biedt afwisseling en uitdaging in je werk.

 • Goed voor eigen ontwikkeling

  Als zzp’er heb je de vrijheid om je eigen professionele ontwikkeling te sturen. Je kunt ervoor kiezen om je vaardigheden en expertise te verbeteren door middel van bijscholing, trainingen, of andere educatieve mogelijkheden die relevant zijn voor jouw vakgebied.

Kom in contact

Vraag vrijblijvend een gesprek aan