zzp’er

Werken als ZZP’er voor de overheid?

Werken bij de overheid klinkt misschien heel spannend en dat kan ook zo zijn, maar er zijn ook enorm veel mogelijkheden. Het werk is divers en de beschikbare zzp opdrachten worden over het algemeen snel vervuld.

Als ZZP’er zijn er verschillende mogelijkheden om te werken voor de overheid, afhankelijk van je expertisegebied en de behoeften van overheidsinstellingen.

Wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn veel mogelijkheden voor zzp’ers binnen de overheid, denk bijvoorbeeld aan:

 1. Consultancy en adviesdiensten: Overheidsinstanties kunnen ZZP’ers inhuren voor consultancy en advies op verschillende gebieden, zoals management, financiën, human resources, IT, juridische zaken, beleidsontwikkeling en meer. Als ZZP’er kun je je expertise aanbieden om de overheid te helpen bij het oplossen van specifieke problemen, het ontwikkelen van beleid of het implementeren van nieuwe systemen en processen.
 2. Projectmanagement: ZZP’ers met ervaring in projectmanagement kunnen worden ingehuurd om projecten te leiden en te coördineren voor overheidsinstanties. Dit kan variëren van infrastructuurprojecten en bouwprojecten tot IT-implementaties en beleidsinitiatieven.
 3. Training en opleiding: Als ZZP’er kun je trainingen en workshops verzorgen voor overheidsmedewerkers op verschillende gebieden, zoals leiderschap, communicatie, vaardighedenontwikkeling, naleving van regelgeving en meer.
 4. IT-diensten en softwareontwikkeling: Overheidsinstellingen hebben vaak behoefte aan IT-specialisten en softwareontwikkelaars voor het onderhoud van bestaande systemen, het ontwikkelen van nieuwe softwaretoepassingen, cybersecurity, databeheer en meer.
 5. Onderzoek en analyse: ZZP’ers met onderzoeks- en analytische vaardigheden kunnen worden ingehuurd om studies uit te voeren, gegevens te analyseren, beleidsevaluaties uit te voeren en beleidsadviezen te formuleren voor overheidsinstanties.
 6. Creatieve diensten: Overheidsinstellingen hebben mogelijk behoefte aan ZZP’ers met creatieve vaardigheden, zoals grafisch ontwerp, illustratie, videoproductie, enzovoort, voor het ontwikkelen van communicatiematerialen, campagnes en visuele content.
 7. Juridische diensten: ZZP’ers met een juridische achtergrond kunnen worden ingehuurd voor advies, juridische vertegenwoordiging, contractbeoordeling, juridisch onderzoek en andere juridische diensten voor overheidsinstanties.

Voordelen van zzpverloning.nl

 • Toegevoegde waarde voor de maatschappij

  Werken bij de overheid kan extra motiverend en inspirerend zijn. Het werk dat je doet kan betrekking hebben op de gehele maatschappij en een directe en positieve impact hebben op de samenleving. Op deze manier ben je voor de gehele maatschappij echt een toegevoegde waarde.

 • Veel opdrachten

  Bij de overheid zijn over het algemeen veel beschikbare opdrachten. Dit komt doordat het werk nooit klaar is, start je dus bij de overheid met een tijdelijke opdracht dan is de kans groot dat je in aanmerking komt voor een vervolg opdracht.

 • Staat goed op je CV

  De overheid accepteert natuurlijk niet zomaar iedere sollicitant, op het moment dat je door de selectie komt betekent dat je vaardigheden goed zijn binnen het vakgebied. Dit staat voor een volgende opdracht goed op je CV.

 • Professionele groei:

  Werken als ZZP’er voor de overheid kan je kansen bieden om je professionele netwerk uit te breiden en waardevolle ervaring op te doen in verschillende projecten en situaties. Dit kan bijdragen aan je professionele ontwikkeling en je loopbaanvooruitzichten verbeteren.

Kom in contact

Vraag vrijblijvend een gesprek aan